HTML

Jegyzetek a netről

Ehhez kínálunk eszközöket és módszereket, valamint a tapasztalatcsere lehetőségeit.

Friss topikok

  • Judit Mogyoro: Szia en is nagyon sok jot olvastam errol a novenyrol fogyasztottam is de mivel a dr chen es ben er... (2014.05.14. 09:48) Jiaogulan-tea
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 08:15) Új célcsoportok a Japántapasz-üzletben
  • Scala: Így igaz, a cikk is magával ragad, pláne ha sikerül úgy-ahogy magvalósítani, és sikert elérni vele... (2011.12.12. 11:37) Gyógyítsd meg magad! Joe Vitale cikke
  • Utcamacska: Nem reklám, hanem elégedett felhasználói ajánlás: www.szaunaterapia.com Isteni fűrésztelep illata ... (2009.05.21. 11:52) Az infraszauna hatásai
  • steviashop: Sziasztok, nem tudom, hogy lehet e beírni ilyen hozzászólást. Segítségül szeretnénk lenni sok emb... (2009.03.11. 15:05) Cukor helyett Stevia

Együnk sok szilvát!

2009.01.31. 00:38 dtj

Tudósok szerint az eddig alábecsült szilva az új egészséges szuperétel: egy darab belőle legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy maréknyi fekete áfonya.

David Byrne, az amerikai AgriLife kutatóintézet munkatársa azt állítja: vizsgálatok bebizonyították, hogy a szilva annyi, vagy még több antioxidánst és fitotápanyagot (erős antioxidánst) tartalmaz, mint egy maréknyi fekete áfonya. Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek segítenek a szervezet káros, többek között rákot is okozó szabad gyökeinek leküzdésében.

A kutató szerint amíg a rendkívül egészségesnek tartott fekete áfonyából legalább egy maroknyit kell elfogyasztani, addig a szilvából elég egy darab is, hogy megfelelő mennyiségű vitamin kerüljön a szervezetünkbe "Ha mindenki el tudna fogyasztani naponta két-három szilvát, akkor az nagyszerű lenne" - mondta doktor Byrne, aki szerint a szilva olcsó, kalóriában szegény és zsírmentes gyümölcs.

A szakértő hangsúlyozta: az a legfontosabb, hogy ne hámozzuk meg a gyümölcsöt, hanem héjával együtt fogyasszuk, mert abban van a legtöbb antioxidáns. Dr. Byrne megjegyezte, hogy egy kutatás már bebizonyította: a szilvában található fitotápanyagok meggátolták a rákos sejtek növekedését anélkül, hogy kárt tettek volna az egészséges sejtekben.

Catherine Collins, a londoni St. George kórház orvosa a Daily Mail brit napilapnak nyilatkozva elmondta: a szilvához és a fekete áfonyához hasonlóan az őszibarack és a nektarin is hasonlóan egészséges.

Forrás.

Szólj hozzá!

Címkék: szilva antioxidáns

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr47913571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása