Cukorbetegek és candida-fertőzésben szenvedők részére ajánljuk a steviát (sztevia, sztívia, jázminpakóca), mely egy a dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény. A Stevia Rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek is lehetnek annál. Fogszuvasodást nem okoz, kalóriatartalma nulla. A növény jó hatással van a cukoranyagcserére és a májra, gyulladáscsökkentő, emésztést segítő, visszaállítja az anyagcsere egyensúlyát. Magas a C-, A-vitamin- valamint cink-, vas-, magnéziumtartalma, de tartalmaz még P- és E-vitamint, béta-karotint, illetve az említetteken kívül a következő nyomelemeket: Ca, K, P, Co, Mn.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre is. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!