A sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó célzott táplálkozás nem terheli meg a szervezetet és bőségesen ellátja testünket lúgos kémhatású anyagokkal, így a csontjaink erősek, a bőrünk feszes marad, és a sejtek táplálása kifogástalanul működik.
Savasító élelmiszerek:
Cukor és cukortartalmú édességek, fehér kenyér, tésztafélék, kávé, fekete tea, alkohol, hús, hal, kolbászfélék és különösen a húsleves.
Lúgosító élelmiszerek:
Burgonya, zöldségek, gyümölcsök, nyers tej és néhány sajtfajta, a legtöbb fűszernövény. A bázisképzés éllovasainak számítanak a sötétzöld leveles saláták. A szárított gyümölcsök is, különösen a datolya, a füge és a mazsola, kiváló lúgosító táplálékok.
Semleges kémhatású élelmiszerek:
Víz, vaj, hidegen sajtolt olajok, diófélék.