HTML

Jegyzetek a netről

Ehhez kínálunk eszközöket és módszereket, valamint a tapasztalatcsere lehetőségeit.

Friss topikok

  • Judit Mogyoro: Szia en is nagyon sok jot olvastam errol a novenyrol fogyasztottam is de mivel a dr chen es ben er... (2014.05.14. 09:48) Jiaogulan-tea
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 08:15) Új célcsoportok a Japántapasz-üzletben
  • Scala: Így igaz, a cikk is magával ragad, pláne ha sikerül úgy-ahogy magvalósítani, és sikert elérni vele... (2011.12.12. 11:37) Gyógyítsd meg magad! Joe Vitale cikke
  • Utcamacska: Nem reklám, hanem elégedett felhasználói ajánlás: www.szaunaterapia.com Isteni fűrésztelep illata ... (2009.05.21. 11:52) Az infraszauna hatásai
  • steviashop: Sziasztok, nem tudom, hogy lehet e beírni ilyen hozzászólást. Segítségül szeretnénk lenni sok emb... (2009.03.11. 15:05) Cukor helyett Stevia

Melyek a savasító és melyek a lúgosító élelmiszerek?

2008.04.30. 09:41 dtj

A sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó célzott táplálkozás nem terheli meg a szervezetet és bőségesen ellátja testünket lúgos kémhatású anyagokkal, így a csontjaink erősek, a bőrünk feszes marad, és a sejtek táplálása kifogástalanul működik.

Savasító élelmiszerek:
Cukor és cukortartalmú édességek, fehér kenyér, tésztafélék, kávé, fekete tea, alkohol, hús, hal, kolbászfélék és különösen a húsleves.

Lúgosító élelmiszerek:
Burgonya, zöldségek, gyümölcsök, nyers tej és néhány sajtfajta, a legtöbb fűszernövény. A bázisképzés éllovasainak számítanak a sötétzöld leveles saláták. A szárított gyümölcsök is, különösen a datolya, a füge és a mazsola, kiváló lúgosító táplálékok.

Semleges kémhatású élelmiszerek:
Víz, vaj, hidegen sajtolt olajok, diófélék.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: táplálkozás elsavasodás élelmiszerek lugositás

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2448225

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tovább lúgosodom… :) 2009.07.30. 15:21:57

Korábban már említettem, hogy 2007 májusában voltam egy ESG vizsgálaton. Miközben a savtalanítás témakörben nyomoztam, villant csak belém, hogy ez a vizsgálat éppen a különböző szervek pH értékét méri, tehát a legideálisabb eszk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása