Egy neves szaklapban publikált tanulmány beszámol arról, hogy rochesteri kutatóknak először sikerült kimutatnia: a szőlőhéjban és vörösborokban (persze, hisz előállításkor a héjon ázás elsősorban ott fordul elő) található természetes antioxidáns elpusztítja a rákos sejteket, behatol a sejtmagba és megbénítja a mitokondriumok funkcióját. A tanulmány a márciusi Advances in Experimental Medicine and Biology lapjain olvasható.
Rák ellen véd a vörösbor
2008.03.29. 12:30 dtj
Szólj hozzá!
Címkék: rák vörösbor
A bejegyzés trackback címe:
https://tartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr28401810
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.